Σε αυτή την υπέροχη αλλά εύκολη συνταγή, παντρεύουμε το μαγειρευτό κατσικάκι κατσαρόλας με τα μαυρομάτικα φασόλια. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χορταστικό φαγητό.
Υλικά
1 και 1/2 κιλά κρέας κατσικίσιο500 γραμ. μαυρομάτικα φασόλια
2-3 ντομάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
«Το ‘φαγα στην Κατοχή μόλις με φέρανε νύφη στο Βασιλίτσι.
Δεν είχανε τότε μακαρόνια και τέτοια, φτιάχνανε ό,τι είχανε.
Οι δικοί μου είχανε νερό και φυτεύανε περβόλι.
Μ’ άρεσε μένα τότε και το φτιάχνω ακόμη.
Βάζεις το κρέας αλατοπιπερομένο, κομμάτια μερίδες στην κατσαρόλα.
Γιαχνίζεις με κρεμμύδι, ντομάτα και λάδι.
Ρίχνεις νερό και βράζεις.
Τα μαυρομάτικα τα βράζεις χωριστά σε άλλη κατσαρόλα.
Όταν βράσει το κρέας, στραγγάς τα μαυρομάτικα και τα ρίνεις στην κατσαρόλα με το κρέας.
Το αφήνεις λίγο να βράσει με τα μαυρομάτικα, να αχνιστεί και είναι έτοιμο»
Παναγιώτα Ευσταθίου Μαράντου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου