Η Κατίνα μας μαγειρεύει μια κλασική συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη, κατσίκι στον φούρνο ή στην γάστρα με αγκινάρες και πατάτες.
Υλικά
2 κιλά κρέας κατσικίσιο κομμένο κομμάτια
1,5 κιλά πατάτες
750 γραμ. αγκινάρες
1,5 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού
4-5 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Είναι ανοιξιάτικο φαγητό και γίνεται πολύ νόστιμο στο φούρνο με ξύλα. Μπορεί να γίνει ωραιότατο στη γάστρα.
Παρασκευή
«Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, το πλένουμε και το λεμονίζουμε.
Καθαρίζουμε, κόβουμε και λεμονίζουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες.
(Λεμόνισμα: ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι και τη ρίγανη σε λεκανίτσα και περνάμε απ’ αυτό πρώτα το κρέας, μετά τις πατάτες, μετά τις αγκινάρες και ό,τι μείνει το ρίχνουμε στο ταψί)
Βάνουμε όλα στο υλικά στο ταψί, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε το φαγητό με ένα άλλο ταψί ή με αλουμινόχαρτο (αν δεν το βάλουμε στη γάστρα) και το βάνουμε στο φούρνο.
Θέλει τουλάχιστον 2-3 ώρες ψήσιμο»
Ωραίο φαγητό. Το κατσικάκι οι πατατούλες και οι αγκινάρες έγιναν λουκούμι. Εξαιρετικό! Μπράβο! θα το ξαναφτιάξω
ΑπάντησηΔιαγραφή