1/2 κιλό πατάτες
300 γραμμάρια μακαρόνια
2 ντομάτες ή λίγη πάστα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλυτζανιού λάδι
αλάτι
Παρασκευή
«Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι και ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κομμάτια.
Μετά ρίχνουμε ντομάτα φρέσκια ή πάστα.
Τσιγαρίζουμε λίγο και μετά ρίχνουμε νερό.
Όταν βράσει ρίχνουμε μακαρόνια.
Αφήνουμε να πιει το νερό και να μείνει με τη σάλτσα»
Συνήθως δεν ρίχνουμε τα μακαρόνια ολόκληρα αλλά κομμένα σε δυο ή τρία κομμάτια
Παναγιώτα Γούλα
άκυρη συνταγή, δε σου λέει τίποτα. εδώ με λεπτομέρειες και πάλι δε πετυχαίνουν κάποιες συνταγές. Αυτή είναι για πειραματισμό κάτι που το κάνω και μόνος μου χωρίς υποδείξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει. Το νερό το κανονίζει με το μάτι η νοικοκυρά και αν χρειαστεί προσθέτει λίγο ακόμη ζεστό. Όσο για τον χρόνο βρασμού, αυτός αναγράφεται στο πακέτο με τα μακαρόνια. Για τα υπόλοιπα, επιφυλάσσομαι καθώς πρόκειται για μια απλή νηστίσιμη συνταγή, καμία σχέση με "γκουρμέ" και τέτοια στα χωριά της περιοχής (και της εποχής) από όπου προέρχονται όλες οι καταγραφές αυτού του ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι φοβερή η γεύση λίγη κανέλα και τριμμένο πιπέρι
ΑπάντησηΔιαγραφή