Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

11 Μαρ 2010

χοιρινό τηγανητό με κρασί (τηγανιά)

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
χοιρινό τηγανητό με κρασί (τηγανιά) http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Ωραίος και αρωματικός μεζές για το κρασί αλλά και σαν κύριο πιάτο, είναι σίγουρα μια μερακλίδικη, νόστιμη και γρήγορη επιλογή για το τραπέζι σας.

Γινότανε συνήθως την περίοδο που είχανε σφάξει το χοιρινό και διαθέτανε φρέσκο κρέας στο σπίτι.

Υλικά
700 γραμμάρια χοιρινό μαλακό κρέας, χωρίς κόκαλα κομμένο κομματάκια
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κρασί
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι


Παρασκευή
«Κόβουμε το χοιρινό, ψαχνό μαλακό κομμάτι, σε μικρά κομμάτια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το κρασί.
Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να πιει το ζουμί του.
Τότε θα βάλουμε το λάδι και θα το αφήσουμε λίγο να ροδίσει».
Παναγιώτα Γούλα

1 σχόλιο: