Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

3 Μαΐ 2010

μπριάμι

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
μπριάμι, μια καλοκαιρινή αίσθηση γεύσης http://syntagesapokatina.blogspot.gr

"Εμείς στο σπίτι μας δεν το φκιάναμε αυτό το φαΐ, δε μας άρεσε, άλλοι όμως που τους άρεσε το μαγερεύανε το καλοκαίρι στο χαλκοτήγανο» (Κατίνα Γούλα)

Υλικά
1 κιλό κηπευτικά (πατάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, καρότα)
1/2 φλιτζάνι λάδι
2-3 ντομάτες (ή ανάλογος πελτές)
1-2 κρεμμύδια
σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Παρασκευή
«Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, τα κολοκύθια και ό,τι άλλο κηπευτικό έχουμε.
Τα βάνουμε στο ταψί όλα τα υλικά μαζί, κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε από πάνω (αντί για ντομάτες μπορούμε να ρίξουμε πελτέ), ρίχνουμε και το λάδι.
Αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε το ταψί στο φούρνο για μία με μιάμιση ώρα».

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο ακούγεται το μπριάμι σου. Θα το φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή