Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

15 Μαΐ 2010

κόκορας μακαρουνάδα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
κόκορας με μακαρόνια http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Υπέροχη και γεμάτη νοστιμιά συνταγή, εκλεκτό παραδοσιακό φαγητό.
Το κλασικό και αγαπημένο Κυριακάτικο γεύμα του παλιού Βασιλιτσιώτη.

Υλικά
1 κόκορας χωριάτικος
500 γραμμάρια μακαρόνια Νο 5
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι νερού λάδι
2 κουταλιές σούπας πάστα
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
2-5 φύλλα δάφνης
1 κομμάτι κανέλα
αλάτι
πιπέρι
μυτζήθρα τριμμένη

Παρασκευή
«Κόβουμε κομμάτια τον κόκορα στις κλειδώσεις, τον πλένουμε, τον σουρώνουμε στο σουρωτήρι μας, τον σπυραλατίζουμε βάζουμε και λίγο λεμόνι.
Τον περνάμε μετά από το τηγάνι, τον ροδίζουμε με λίγο λαδάκι και τον βάνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το λάδι που τον έχουμε τηγανίσει, τρίβουμε ένα ή δυο κρεμμύδια να γίνει ωραία και παχιά η σάλτσα, τρίβουμε και μία ντομάτα τριφτή για να βγάλει σάλτσα, ρίχνουμε δάφνη, κανέλα κομμάτι και μετά ρίχνουμε την πάστα.
Τον σκεπάζουμε με νεράκι και μόλις χουχλάξει τον αφήνουμε σκεπασμένο και σιγοβράζει.
Ρίχνουμε και λίγο πιπεράκι σκόνη στη βράση.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγάμε καλά, τους ρίχνουμε μπόλικη μυτζήθρα χωριάτικη και σάλτσα στη μερίδα μας και τρώμε»
Παναγούλα Γαϊτάνη

4 σχόλια:

  1. Έφτιαξα σήμερα αυτή την συνταγή και πραγματικά έγινε κάτι το υπέροχο!!!
    Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΝΙΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΛΤΑΡΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα μακαρόνια γίνονται πιο νόστιμα αν ρίξουμε τη σάλτσα τους μέσα στην κατσαρόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή