Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

12 Απρ 2010

τριψιάνα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
 
Υλικά
2 φέτες ψωμί χωριάτικο ξερό
νερό (όσο θέλουμε)
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι
2 πιρούδες (σκελίδες) σκόρδο
Οι αναλογίες είναι για ένα άτομο


Παρασκευή
«Κόβουμε μπουκιές το ψωμί σε μια καδίνα (πήλινη λεκάνη).
Ρίχνουμε νερό δυο ποτήρια περίπου (ανάλογα πόσο πεινάμε), ξύδι, σκόρδο, ριγανίτσα, αλάτι και λάδι.
Τα ανακατεύουμε.
Φάε και τι να φας πια!
Μόνο το ξύδι πρέπει να είναι κακό (δυνατό).
Τρώγαμε με τα κουτάλια και περνάγαμε τη μέρα μας».
Γιάννης Αποστόλου Γαϊτάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου