http://syntagesapokatina.blogspot.gr
Η γνωστή Μεσσηνιακή γαλόπιτα σε πιο ελαφριά για το στομάχι έκδοση, απ' ό,τι η γαλόπιτα με αλεύρι.
Η γνωστή Μεσσηνιακή γαλόπιτα σε πιο ελαφριά για το στομάχι έκδοση, απ' ό,τι η γαλόπιτα με αλεύρι.
Την συνταγή αυτή, μας την έστειλε η φίλη μας η Ελένη και την ευχαριστούμε πολύ.
Υλικά
10 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 και 1/4 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
3 βανίλιες
2 κουταλιές βούτυρο
Παρασκευή
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη, το σιμιγδάλι (που ρίχνουμε λίγο-λίγο) και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει μέχρι να πήξει.
Όταν αρχίσει να πήζει το βγάζουμε από τη φωτιά, και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και το ρίχνουμε το σε ένα ταψί που το έχουμε αλείψει με βούτυρο
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, στην αρχή στους 200 βαθμούς
και μετά το χαμηλώνουμε στους 150
Καλησπέρα πολύ ωραίο γλυκό και σχετικά εύκολο το είχα δοκιμάσει μια φόρα έξω,την πρώτη φορά που το έφτιαξα δεν μου είχε πετύχει,δοκίμασα την δικιά σου συνταγή και πραγματικά μου βγήκε πάρα πολύ ωραίο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολυ
ΕΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφή