Γιατί να πάνε χαμένα τα κόκαλα την στιγμή που μπορούμε με αυτά να φτιάξουμε πανεύκολα μία γευστικότατη και πεντανόστιμη σούπα με ιδιαίτερη γεύση;
Υλικά1/2 κιλό Χοιρινά κόκαλα
50 γρ. ρύζι
λεμόνι
αλάτι
«Τη σούπα αυτή τη φτιάχνανε την περίοδο που ετοιμάζανε το παστό.
Δηλαδή αφού σφάζανε το χοιρινό και το ξεκοκαλίζανε για να γεμίσουνε τα λουκάνικα
και να παστώσουνε το υπόλοιπο, τα κόκαλα που μένανε τα βράζανε στο τσουκάλι με μπόλικο νερό.
Στο ζουμί τους ρίχνανε λίγο ρυζάκι και στο πιάτο λίγο λεμόνι.
Η σούπα αυτή ήτανε πεντανόστιμη.
Μαζί με το ζουμάκι γλύφαμε και τα κόκαλα με το λιγοστό κρεατάκι που είχε απομείνει πάνω τους».
Παρασκευή
Ρίχνουμε τα κόκαλα σε μία κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε.
Αφού βράσουν για κάμποσο και έχει μείνει περίπου το μισό ζουμί, βγάζουμε τα κόκαλα, ρίχνουμε το ρύζι, αλατίζουμε και το αφήνουμε να βράσει.
Πριν φάμε την σούπα, ρίχνουμε λεμόνι και αν θέλουμε, μπορούμε να γλύψουμε και τα κόκαλα!
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, η συνταγή αυτή είναι ότι πρέπει. Πολύ σοφοί οι παππούδες μας.
ΑπάντησηΔιαγραφή