Παραδοσιακό γλυκό κουταλιού, νοστιμότατο, εύκολο και πολύ αγαπητό σε όλους μας.
1 ποτήρι κυδώνι
1 ποτήρι ζάχαρη
αμύγδαλα ασπρισμένα ολόκληρα
λίγη αρμπανόριζα
2-3 γαρύφαλλα
Παρασκευή
«Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε κομματάκια μικρά-μικρά.
Μετράμε το κυδώνι-ένα ποτήρι κυδώνι, ένα ποτήρι ζάχαρη-το βάζουμε στην κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νεράκι.
Το βάζουμε και βράζει στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε.
Θα βράσει, θα βράσει αυτό και μετά θα δέσει.
Όταν δέσει (θα βάλουμε μια σταγόνα στο πιατάκι και πρέπει να στέκεται) σβήνουμε την φωτιά, ρίχνουμε δυο-τρία κομμάτια αρμπανόριζα και δυο-τρία γαρύφαλλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και βάζουμε το γλυκό σε βαζάκια».
Αμύγδαλα ασπρισμένα:
Αμύγδαλα από τα οποία έχει αφαιρεθεί η φλούδα.
Για να γίνει αυτό ζεματάμε για λίγα δευτερόλεπτα τα αμύγδαλα και πιέζουμε τη φλούδα η οποία φεύγει εύκολα.
Σταυρούλα Αλτάνη
Το κυδώνι είναι από τα λίγα γλυκά του κουταλιού που τρώω. Παραδοσιακό και καταπληκτικό. Σε ευχαριστώ για τις πανέμορφες συνταγές σου.
ΑπάντησηΔιαγραφή