Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

13 Μαΐ 2010

βολβοί στιφάδο

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
βολβοί στιφάδο http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Υλικά
500 γραμμάρια βολβοί ξεπικρισμένοι
250 γραμμάρια κρεμμύδια ολόκληρα χαραγμένα
(ή αν προτιμάμε 500 γραμμάρια, όσοι και οι βολβοί)
1 φλυτζάνι λάδι
2 ντομάτες και λίγος ντοματοπελτές
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
λίγο ξύδι
δεντρολίβανο
αλάτι


Παρασκευή
«Ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά στην κατσαρόλα και λίγο νερό (μισό ποτήρι).
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουνε μέχρι να γίνει το κρεμμύδι γιατί οι βολβοί είναι βρασμένοι, χωρίς να ανακατεύουμε το φαγητό, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα».

1 σχόλιο:

  1. Mήπως μπορείτε να αναφερθείτε στο ξεπίκρισμα των βολβών? Τα έκανε η μαμά μου αλλά τότε δεν είχα το μυαλό να παρακολουθήσω..
    Πολύ ωραίο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή