Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

8 Ιουν 2010

βραστογαλιά

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
βραστογαλιά http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Χορταστικό πρωινό, γεμάτο άρωμα και υγεία. Χρειάζεσαι όμως για την παρασκευή του, μια τουλάχιστον κατσίκα αλανιάρα.

Υλικά
γάλα γιδίσιο ή προβατίσιο

Παρασκευή
«Βάζουμε σε κατσαρολάκι το γάλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά να μην «πιάσει» (κολλήσει) στην κατσαρόλα.
Μόλις φουσκώσει το κατεβάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Το ρίχνουμε σε καδίνα (πήλινη λεκάνη) ή σε βαθύ πιάτο μαζί με κομμάτια ξεραμένο ψωμί ή φρίσες (φρυγμένο ψωμί στο φούρνο).
Το τρώμε με το κουτάλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου