1 λαγός (1 κιλό)
1 και 1/2 κιλά κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πάστα διαλυμένη με 1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ξύδι
5-6 φύλλα δάφνης
1 κλαρίτσα δεντρολίβανο
1 ξυλάκι κανέλα
μπαχάρι
άκοπο πιπέρι
Παρασκευή
«Κόβω κομμάτια το λαγό και τον πλένω.
Βάνω στον πάτο της κατσαρόλας ξυλάκια να μην κολλήσει το φαγητό (παλιότερα που μαγερεύαμε σε τσουκάλι δεν κόλαγε το φαΐ.
Τότε βάναμε ένα μικρό κουτσουράκι και χρι-χρι έβραζε το φαΐ).
Μετά βάνω μια στρώση τα μεγαλύτερα κρεμμύδια, μετά το λαγό και άλλη μία από πάνου τα κρεμμύδια.
Μετά βάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Στα μισά της βράσης ρίχνω και το ξύδι.
Το στιφάδο δε θέλει πολύ νερό. Θα βγάλει και το κρεμμύδι.
Πρέπει το νερό να μην το σκεπάσει καλά.
Να φαίνεται η μια σειρά τα κρεμμύδια.
Δεν ανακατεύουμε αυτό το φαγητό».
Παναγούλα Γαϊτάνη
Γίνεται πολύ νόστιμο φαγητό, έτσι τον φτιάχνω κι εγώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια υπέροχη και γεμάτη νοστιμιά συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήλαγο να σου μαγειρεψει η μαρια απο το τυμπακι ηρακλειου
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, και το δικό σου φαίνεται καταπληκτικό!
ΑπάντησηΔιαγραφή