Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

11 Μαΐ 2010

πεταλίδες τηγανητές

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
πεταλίδες τηγανητές http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Υλικά
1 ποτήρι καθαρισμένες πεταλίδες
αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα

Παρασκευή
«Οι πεταλίδες τρώγονται ωμές κυρίως αλλά και τηγανητές.
Η καλύτερη εποχή είναι γύρω στην Καθαρή Δευτέρα.
Το καλοκαίρι η πέτσα τους έχει χοντρύνει ενώ τότε είναι μαλακές.
Βάζουμε τις πεταλίδες σε ζεστό νερό για να ξεκολλήσει το κόκαλό τους.
Τις πλένουμε και μετά τις βράζουμε.
Ύστερα τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε.
Αν δεν τις αλευρώσουμε δεν τηγανίζονται».
Διονύσης Κατσούλιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου