Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν τα εγκαταλείψουμε και μαζευτούμε στις πόλεις…

29 Μαΐ 2010

κεφτεδάκια

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
κεφτεδάκια http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Εξαιρετικός μεζές για τις γιορτές ακόμη και σήμερα, τραγανά εξωτερικά και ζουμερά εσωτερικά, είναι σαφώς ένα από τα κλασικά και πιο νόστιμα πιάτα της ελληνικής κουζίνας.



Τα κεφτεδάκια από κιμά δεν ήταν συνηθισμένο φαγητό. Τα θυμάμαι να τα σερβίρουνε σαν μεζέ στις γιορτές.

Υλικά
1/2 κιλά κιμάς
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή ψιλοκομμένο
1 αυγό
ψωμί μουσκεμένο σε νερό ή σε γάλα και στυμμένο καλά
λίγο λάδι για να μη σκορπίζει ο κιμάς
μαϊντανός
δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

αλεύρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Παρασκευή
«Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και ζυμώνουμε αρκετά να ανακατευτούνε και να γίνουνε μια μαλακιά ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξουνε και να ενωθούνε καλά όλα τα υλικά.
Τη βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο που καίει.
Προσέχουμε να μην τους κάψουμε αλλά ούτε να τους αφήσουμε άψητους.
Τρώγονται ζεστοί αλλά και κρύοι».

1 σχόλιο:

  1. Υπέροχα κεφτεδάκια. Τα παιδιά μου που είναι δύσκολα στο φαγητό δεν άφησαν ούτε για δείγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή